Lasik, această operație este opțiunea potrivită pentru tine?

Lasik, această operație este opțiunea potrivită pentru tine? Mai mult decât orice alt organ senzorial, ne bazăm pe ochii noștri. Acest lucru implică, de asemenea, că orice tip de schimbare a sănătății ochilor are efecte adverse asupra calității vieții noastre.

Deși sperăm ca nimic rău nu vi se întâmple cu vederea, erorile de refracție și problemele oculare sunt problematice. Dacă aveți eroare de refracție, ideea unei intervenții chirurgicale Lasik trebuie să vă fi trecut prin minte cel puțin o dată.

Deciziile legate de ochii tăi schimbă viața și nu trebuie să fie luate cu puține informații la îndemână. Ce este operația Lasik? Îmi va răni ochii? Sunt un candidat bun pentru Lasik? Dacă aveți aceste întrebări în minte, veți primi răspunsurile în articolul de blog.

Ce este operația Lasik?

LASIK este cel mai frecvent tip de intervenție chirurgicală oculară pe care milioane de oameni o caută. De exemplu, pentru a inversa problemele oculare, cum ar fi miopia, hipermetropia și astigmatismul.

Include remodelarea corneei pentru ca lumina să fie focalizată pe partea centrală a retinei. În acest mod veți obține o acuitate vizuală mai bună. LASIK este prescurtarea de la „keratomileuza in situ cu laser”.

Operația se efectuează în numai 15 minute și există doar câteva cazuri în care a prezentat complicații severe. Cu toate acestea, vorbim despre o intervenție chirurgicală și există întotdeauna loc pentru greșeli.

Nu sunteți suficient de apți pentru a fi supuși unei intervenții chirurgicale la ochi? Nicio problemă! Purtarea de ochelari de vedere vă va oferi, de asemenea, acea viziune clară în cel mai confortabil mod posibil.

La ce să ne așteptăm înainte de operația Lasik?

Medicul specialist vă va evalua ochii dacă sunt suficient de sănătoși pentru a fi supuși unei intervenții chirurgicale. Acesta va lua în considerare câteva lucruri, cum ar fi forma și grosimea corneei, eroarea de refracție, dimensiunea pupilei și orice altă afecțiune a ochilor pe care o aveți.

În mod normal, o tehnică de imagistică medicală cunoscută sub numele de „topograf cornean” este utilizată pentru a măsura curbura ochiului și a crea o „hartă” a corneei. Specialistul vă va întreba despre istoricul medical al familiei și despre orice medicamente pe bază de rețetă pe care le luați în prezent.

Prin tot acest proces, medicul se asigură că sunteți un candidat potrivit pentru operație.

Ce se întâmplă în intervenția chirurgicală

Chirurgul ocular va crea mai întâi un lambou superficial în cornee și apoi va plia înapoi partea articulată pentru a accesa corneea subiacentă. Cu ajutorul unui laser cu excimeri, chirurgul va îndepărta unele țesuturi corneene pentru a-i da o anumită formă.

Laserele cu excimer proiectează un fascicul de lumină UV concentrat pe ochiul pacientului. Îndepărtează țesuturile microscopice ale corneei, astfel încât lumina să fie concentrată mai precis pe retină.

Dacă sunteți miop, corneea dvs. va fi aplatizată în timpul procesului chirurgical. În cazul hipermetropiei, rezultatul va fi o cornee mai abruptă. Laserele cu excimer pot, de asemenea, corecta ochii astigmatici dând o formă normală corneei.

După ce corneea este remodelată, chirurgul va pune lamboul la loc. Lamboul Lasik se va lega cu corneea subiacentă odată ce s-a vindecat complet. Procedura necesită doar picături amorțitoare pentru ochi.

Nu veți avea nevoie de cusături sau de un bandaj, deoarece corneea se va vindeca singură.

La ce să ne așteptăm după operația Lasik?

După terminarea tratamentului, este normal ca ochii să simtă mâncărimi sau să fie iritați. S-ar putea să simțiți că ceva v-a intrat în ochi, dar este doar un disconfort temporar cu care va trebui să vă confruntați după Lasik.

După o altă scurtă examinare a ochilor, puteți ruga pe cineva să vă conducă acasă. Amintiți-vă, nu veți avea voie să conduceți până când medicul oftalmolog va confirma faptul că vederea dvs. îndeplinește standardele de conducere.

Nu vă panicați dacă lucrurile din jurul vostru par neclare. Problema se va rezolva de la sine, în câteva ore. Vederea va continua să se îmbunătățească în următoarele câteva zile, dar nu vă stresați dacă durează aproximativ o săptămână.

Deși s-ar putea să simți că ești pregătit să mergi la serviciu chiar de a doua zi, trebuie să-ți iei o zi liberă și să-ți lași ochii să se odihnească. Evitați să vă frecați ochii, deoarece poate mișca zona operată înainte de a fi vindecată.

Efectuați un test ocular după operație pentru a vă asigura că totul este în regulă.

Care sunt riscurile acestei operații?

Complicațiile severe care ar putea duce la pierderea vederii sunt rare. Cu toate acestea, unele probleme vizuale temporare sunt destul de frecvente.

1. Subcorecții

Se îndepărtează prea mult țesut corneean în timpul intervenției chirurgicale Lasik? Nu veți obține acea viziune clară pe care o căutați. Această situație este rezolvată printr-o altă procedură de îmbunătățire care nu este altceva decât o retușare Lasik.

Subcorecțiile sunt mai susceptibile să apară dacă sunteți miop.

2. Ochi uscați

Lasik poate reduce cantitatea de producție lacrimală din ochi în primele șase luni. Medicul vă va recomanda utilizarea picăturilor de ochi pentru a le menține lubrifiate. Dacă aveți deja sindromul ochiului uscat, Lasik nu este pentru dvs.

3. Probleme vizuale de noapte

S-ar putea să aveți de-a face cu o vedere nocturnă deficitară de la câteva zile până la câteva săptămâni, după operație. Deși strălucirea și halourile sunt frecvente la niveluri scăzute de lumină, o eroare de refracție reziduală poate declanșa și aceste simptome.

4. Astigmatism

Dacă țesutul corneean nu este îndepărtat uniform, vă poate schimba curbura ochiului, provocând astigmatism. Acest lucru va necesita o altă intervenție chirurgicală de urmărire corectivă. Poate fi necesar să purtați ochelari de vedere sau lentile de contact pentru a vedea clar.

5. Probleme cu lamboul

Complicațiile pot apărea în timpul vindecării lamboului epitelial creat în momentul intervenției chirurgicale. Acest lucru ar putea însemna o suprafață neuniformă a corneei sau disconfort vizual. Putem include aici infecțiile oculare sau excesul lacrimal.

Cine nu ar trebui să ia în considerare operația Lasik?

Tehnologia Lasik a parcurs un drum lung și majoritatea oamenilor sunt acum mai potriviți ca niciodată pentru Lasik. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că sunteți și candidatul potrivit pentru operație. Următoarele sunt motivele pentru care nu ar trebui să fiți supus procedurii Lasik:

 • ai sub 18 ani;
 • sunteți gravidă sau alăptați;
 • luați imunosupresoare sau medicamente eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi medicamente pentru acnee;
 • viziunea vă este fluctuantă;
 • sindromul ochiului uscat nu vă lasă în pace;
 • suferiți de o boală autoimună;
 • aveți cataractă.

Pro și contra intervenției chirurgicale Lasik

Toată lumea vrea să se bucure de o vedere clară. Dar când nu ați mai fost supuși niciodată operației Lasik, e destul de greu să aveți încredere în proces. Pentru a vă ajuta să luați o decizie calculată, iată care sunt părțile bune și cele rele:

Avantaje:

 • este o procedură simplă și rapidă;
 • nu durează mult pentru ca rezultatele să apară;
 • puteți simți îmbunătățirea vederii la câteva ore după operație;
 • majoritatea oamenilor pot obține vederea dorită;
 • efectele secundare apar doar în 10% din cazuri.

Dezavantaje:

 • operația este scumpă, mai ales în comparație cu alte alternative, cum ar fi ochelarii de vedere;
 • nu toată lumea este eligibilă pentru operație;
 • efectele secundare pot fi permanente;
 • clapa corneană se poate disloca, ducând la probleme vizuale mai severe;
 • poți deveni astigmatic.

Concluzie

O decizie informată este cea în care ați luat în considerare toate aspectele negative și pozitive ale intervenției chirurgicale. Dacă nu vă deranjează riscurile și nici eventualele complicații care pot apărea împreună cu Lasik, puteți să vă programați pentru operație.

Dacă ești o persoană care caută mereu confortul și siguranța ar trebui să cauți alte alternative, cum ar fi ochelarii de vedere. Sunteți în căutarea unor servicii SEO pentru optimizare site? Intrați în contact cu această agenție de optimizare SEO pentru a descoperi toată gama noastră de servicii.